Ελέγξτε τη θέρμανση στο διαμέρισμά σας ή σε όποια δωμάτια θέλετε, όποια ώρα και σε όποια θερμοκρασία επιθυμείτε!

Τι εννοούμε με τον όρο αυτονομία κεντρικής Θέρμανσης?

Στις περισσότερες πολυκατοικίες – κυρίως στις παλαιές, χρησιμοποιείται για την θέρμανση των διαμερισμάτων ένας κεντρικός λέβητας, ο οποίος τροφοδοτεί με ζεστό νερό τα θερμαντικά σώματα. Η θέρμανση όλων των διαμερισμάτων γίνεται ταυτόχρονα (Δισωλήνιο σύστημα).

Σε μία τέτοια εγκατάσταση, όπου οι γραμμές της θέρμανσης είναι κοινή για όλους τους χρήστες, η θέρμανση δεν μπορεί να λειτουργήσει για την κάλυψη των αναγκών ενός μόνο διαμερίσματος, καθώς οι σωληνώσεις διέρχονται και από άλλες ιδιοκτησίες.

Έτσι, οι ένοικοι μιας τέτοιας πολυκατοικίας, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση για τις ώρες που θα έχουν θέρμανση στα διαμερίσματά τους. Γεγονός που, τις περισσότερες φορές, δημιουργεί προστριβές μεταξύ των κατοίκων, καθώς οι ρυθμοί ζωής από οικογένεια σε οικογένεια διαφέρουν αισθητά, διαμορφώνοντας ανάλογα και τις ανάγκες θέρμανσης.

Ανεξάρτητη θέρμανση για κάθε διαμέρισμα

Αυτονόμηση του κάθε διαμερίσματος, χωρίς υδραυλικές μετατροπές στην εγκατάσταση θέρμανσης!
Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Για την εγκατάσταση συστήματος αυτονόμησης κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικίας, δεν απαιτείται καμία υδραυλική μετατροπή στις σωληνώσεις εντός των διαμερισμάτων.

Το μόνο που χρειάζεται είναι:

– Αντικατάσταση του διακόπτη προσαγωγής του κάθε θερμαντικού σώματος, με νέο θερμοστατικό με θερμοστατική κεφαλή
– Τοποθέτηση θερμιδομετρητή επάνω στο κάθε θερμαντικό σώμα

Το κάθε θερμαντικό σώμα, έχει επάνω στον διακόπτη του θερμοστατική κεφαλή, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να επιλέγει ποια θερμαντικά σώματα θα λειτουργούν και τι θερμοκρασία θα έχει ο κάθε χώρος του διαμερίσματός του.

Έτσι, έχουμε αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο ξεχωριστά! Υπάρχει η δυνατότητα, ο χρήστης να επιλέξει να λειτουργούν κάποια θερμαντικά σώματα μαζί. Να δημιουργήσει δηλαδή ζώνες θέρμανσης.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο χειρισμού που θα επιλέξει ο κάθε χρήστης για το διαμέρισμά του ή τους χώρους του, επάνω σε κάθε θερμαντικό σώμα της πολυκατοικίας, τοποθετείται ο θερμιδομετρητής ή κατανεμητής.

Ο θερμιδομετρητής καταγράφει την ενέργεια που καταναλώνεται σε κάθε θερμαντικό σώμα. Από την ένδειξη που έχει καταγράψει ο κατανεμητής, γίνεται η κατανομή των δαπανών θέρμανσης.

Άλλες απαιτούμενες εργασίες στο λεβητοστάσιο:

  • Εγκατάσταση αντιστάθμισης, για εξοικονόμηση ενέργειας


Η αντιστάθμιση, ελέγχει την θερμοκρασία του νερού που θα στέλνει ο λέβητας στα θερμαντικά σώματα, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια.

Σε μία ζεστή ημέρα, για παράδειγμα, στα θερμαντικά σώματα θα πηγαίνει νερό χαμηλότερης θερμοκρασίας.

  • Εγκατάσταση νέου κυκλοφορητή τεχνολογίας inverter

Για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης θέρμανσης και για την διατήρηση της σωστής πίεσης στο δίκτυο θέρμανσης της πολυκατοικίας, τοποθετείται κυκλοφορητής inverter.

Έτσι, η εγκατάσταση λειτουργεί σωστά ανεξάρτητα από τον αριθμό των σωμάτων που λειτουργούν.

Η καινοτομία του iMeter!

Δεν θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση για την θέρμανση των χώρων του διαμερίσματός μας…? Με το σύστημα αυτονόμησης κεντρικής θέρμανσης iMeter, μπορείτε να δείτε την θερμοκρασία που έχει ο κάθε χώρος του διαμερίσματός σας από τον υπολογιστή σας, το smart phone ή το tablet σας. Έτσι, ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι έχετε καταναλώσει για την θέρμανσή σας.
Βάλ’ τε τέλος στις εκπλήξεις στους λογαριασμούς θέρμανσης.

Πάρ’τε τον έλεγχο στα χέρια σας

Τοποθετήστε ηλεκτρονικές κεφαλές και αλλάξτε την επιθυμητή θερμοκρασία στους χώρους του διαμερίσματός σας από το κινητό σας ή το tablet σας απ ’όπου και αν βρίσκεστε!

Έτσι έχετε:

  • Απομακρυσμένο έλεγχο
  • Εξοικονόμηση ενέργειας

Εσείς τι θερμοκρασία θέλετε να έχει το σαλόνι σας όταν επιστρέφετε σπίτι?

Καλέστε μας στο

Γράψτε μας στη διεύθυνση