Αυτόνομη Θέρμανση

από | 9 Φεβ 2017 | Τεχνικά Άρθρα

«Αυτονομία είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αναφέρεται στην εν δυνάμει ικανότητα ενός λογικού ατόμου να παίρνει καθοριστικές αποφάσεις κατόπιν ενημέρωσης και χωρίς εξαναγκασμό»

Τι εννοούμε με τον όρο αυτονομία κεντρικής Θέρμανσης?

Στις περισσότερες πολυκατοικίες – κυρίως στις παλαιές, χρησιμοποιείται για την θέρμανση των διαμερισμάτων ένας κεντρικός λέβητας, ο οποίος τροφοδοτεί με ζεστό νερό τα θερμαντικά σώματα. Η θέρμανση όλων των διαμερισμάτων γίνεται ταυτόχρονα (Δισωλήνιο σύστημα).

Σε μία τέτοια εγκατάσταση, όπου οι γραμμές της θέρμανσης είναι κοινή για όλους τους χρήστες, η θέρμανση δεν μπορεί να λειτουργήσει για την κάλυψη των αναγκών ενός μόνο διαμερίσματος, καθώς οι σωληνώσεις διέρχονται και από άλλες ιδιοκτησίες.

Έτσι, οι ένοικοι μιας τέτοιας πολυκατοικίας, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση για τις ώρες που θα έχουν θέρμανση στα διαμερίσματά τους. Γεγονός που, τις περισσότερες φορές, δημιουργεί προστριβές μεταξύ των κατοίκων, καθώς οι ρυθμοί ζωής από οικογένεια σε οικογένεια διαφέρουν αισθητά, διαμορφώνοντας ανάλογα και  τις ανάγκες θέρμανσης.

Ανεξάρτητη θέρμανση για κάθε διαμέρισμα

Αυτονόμηση του κάθε διαμερίσματος, χωρίς υδραυλικές μετατροπές στην εγκατάσταση θέρμανσης!
Η αυτονόμηση των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Με ωρομέτρηση ή θερμιδομέτρηση. Με το σύστημα της ωρομέτρησης, οι χρεώσεις των διαμερισμάτων γίνονται βάση των ωρών που έχει χρησιμοποιήσει κάθε διαμέρισμα την θέρμανση. Με τον δεύτερο σύστημα της θερμιδομέτρησης, οι χρεώσεις γίνονται βάση της ενέργειας που έχει καταναλώσει κάθε διαμέρισμα για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

Διαβάστε αναλυτικά:

iMeter

Νέο Προϊόν:
Το μοναδικό (Patents Nr 19804565) Thermozyklus System, τώρα και στην Ελλάδα!
Το νέο σύστημα αυτονόμησης χώρων Thermozyklus προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες του χρήστη, μαθαίνοντας τις συνήθειές του!

Είναι κατάλληλο τόσο για αυτονόμηση με ωρομέτρηση, όσο και για θερμιδομέτρηση.
Αυτονομήστε την κατοικία σας και κερδίστε ενέργεια και χρήματα!