Εξοικονόμηση με 7 βήματα

από | 9 Φεβ 2017 | Τεχνικά Άρθρα

Καταναλώνετε πολλά χρήματα για την θέρμανση του χώρου σας?

Δείτε πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια με 7 απλά βήματα:

Εξαερώστε τα θερμαντικά σώματα:

Ο εγκλωβισμός αέρα στα θερμαντικά σώματα μειώνει σημαντικά την απόδοσή τους. Εκμεταλλευτείτε όλη την θερμαντική επιφάνεια του σώματος, αφαιρώντας τον αέρα.

Έλεγχος θερμοκρασίας χώρου:

Μην αφήνετε τον σπίτι να παγώσει κλείνοντας τον θερμοστάτη σας. Τοποθετήστε έναν ψηφιακό θερμοστάτη, έτσι ώστε να φροντίζετε να διατηρείται μία σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας. Αποφεύγεται έτσι η λειτουργία του συστήματος θέρμανσης για να ανεβάσει την θερμοκρασία του χώρου σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ακόμα, με τους ψηφιακούς προγραμματιζόμενους θερμοστάτες χώρου, προγραμματίζουμε την λειτουργία της θέρμανση (π.χ. ημέρα/νύχτα), περιορίζοντας έτσι την αμέλεια που μπορεί να επιδείξει ένας χρήστης στην ρύθμιση ενός απλού θερμοστάτη

Τοποθετήστε θερμοστατικές κεφαλές:

Τοποθετώντας θερμοστατικές κεφαλές (σε μονοσωλήνια συστήματα θέρμανσης), ελέγχεται την θερμοκρασία σε επίπεδο δωματίου. Έτσι, το κάθε θερμαντικό σώμα λειτουργεί ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία που έχετε ορίσει εσείς σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.

Τοποθετήστε αντιστάθμιση:

Τοποθετώντας σύστημα αντιστάθμισης σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, εξασφαλίζετε οικονομία έως και 30%. Το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία.
Έτσι, επιτυγχάνετε ορθολογική χρήση ενέργειας, με περισσότερες ώρες λειτουργίας, έχοντας μικρότερο κόστος.

Κατεβάστε τον θερμοστάτη:

Η ρύθμιση του θερμοστάτη σε 1oCχαμηλότερη θερμοκρασία, σας εξοικονομεί έως και 10% ενέργεια αλλά και χρήματα!
Αν έχετε αυτόνομη θέρμανση, μη ρυθμίζετε το θερμοστάτη πάνω από τους 20 °C.

Μην καλύπτεται τα θερμαντικά σώματα:

Αποφεύγεται να καλύπτεται τα θερμαντικά σώματα και να τοποθετείται έπιπλα μπροστά τους. Έτσι, επιτρέπεται στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί σωστά, χωρίς να μειώνεται η θερμαντική απόδοση των σωμάτων και να διασφαλίζεται η θερμική σας άνεση

Συντηρήστε τον καυστήρα σας:

Φροντίστε για τη σωστή ρύθμιση και συντήρηση του καυστήρα και τον καθαρισμό του λέβητα. Μία παλιά εγκατάσταση που λειτουργεί με βαθμό απόδοσης 78%, μπορεί μετά την συντήρηση και την κατάλληλη ρύθμιση να φτάσει σε μία απόδοση 88,5%, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου κατά 12%.